Mrkvová torta

Ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 250 g cukru
  • 60 g polohrubej múky
  • 300 g postrúhanej mrkvy
  • 300 g podrvených mandlí alebo orechov
  • 1 čl citrónovej kôry
  • 1/2 čl škorice a drveného klinčeka
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli a rum

Poleva:

  • 250 g práškového cukru
  • 2 pl citrónovej šťavy

Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku, mrkvu a postupne ostatné ingrediencie. Tekuté cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy piecť na cca hodinu do rúry predhriatej na 180 stupňov. Korpus je upečený ak po zapichnutí špajle na nej neostáva cesto.

Po vychladnutí zmiešame dôkladne cukor s citrónovou šťavou a zmes rozotreme po korpuse.

Leave a Comment