Ingrediencie cesto:
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1 dcl oleja
- 1 dcl mlieka
- 1 prášok do pečiva
Krém a poleva:
- 1 šľahačka
- stužovač šľahačky
- vanilkový cukor
- 2 – 3 kyslé smotany
- nápoj v prášku Kivi (Dr.Oetker)
- 120 g krištálového cukru
- 2 Zlaté klasy
Cesto
Vyšľaháme žltká s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko a nakoniec múka, prášok do pečiva a štipka soli. Vypracované cesto dáme na plech vyložený pečiacim papierom a dáme do trúby predhriatej na 180 stupňov piecť na cca 20 minút. Korpus je upečený ak po zapichnutí špajle na nej neostáva cesto.
Krém
Ušľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom. Pomaly pridáme smotany (3 ak chceme vyššiu plnku). Nešľaháme, iba zľahka rozmiešame. Krém dáme na vychladnutý korpus a necháme v chladničke stuhnúť.
Poleva
Do litra vody rozmiešame kivi prášok a až potom Zlaté klasy a cukor. Povaríme a necháme vychladnúť. Ešte tekutú nalejeme na koláč a opäť necháme stuhnúť v chladničke.