Kivi koláč

Ingrediencie cesto:

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl mlieka
  • 1 prášok do pečiva

Krém a poleva:

  • 1 šľahačka
  • stužovač šľahačky
  • vanilkový cukor
  • 2 – 3 kyslé smotany
  • nápoj v prášku Kivi (Dr.Oetker)
  • 120 g krištálového cukru
  • 2 Zlaté klasy

Cesto

Vyšľaháme žltká s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko a nakoniec múka, prášok do pečiva a štipka soli. Vypracované cesto dáme na plech vyložený pečiacim papierom a dáme do trúby predhriatej na 180 stupňov piecť na cca 20 minút. Korpus je upečený ak po zapichnutí špajle na nej neostáva cesto.

Krém

Ušľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom. Pomaly pridáme smotany (3 ak chceme vyššiu plnku). Nešľaháme, iba zľahka rozmiešame. Krém dáme na vychladnutý korpus a necháme v chladničke stuhnúť.

Poleva

Do litra vody rozmiešame kivi prášok a až potom Zlaté klasy a cukor. Povaríme a necháme vychladnúť. Ešte tekutú nalejeme na koláč a opäť necháme stuhnúť v chladničke.

Leave a Comment